preloader
لطفا صبرکنید...

سونوگرافی تیروئید

سونوگرافی تیروئید

تیوئید یک غده کوچک شبیه به بال پروانه است که در جلوی گردن قرار گرفته است و وظیفه ترشح هورمون های T3  و T4 را دارد. سونوگرافی از با استفاده از امواج صوتی تصاویری از تیروئید در اختیار رادیولوژیست قرار می دهد که از طریق آن می توان توده ها و گره های خطرناک در ناحیه گردن را تشخیص داد.با استفاده از سونوگرافی نمی توان کم کاری و پرکاری تیروئید را مورد بررسی قرار داد و بهتر است برای این کار از آزمایش خون استفاده کرد. 

برای اطلاعات بیشتر در رابطه با نحوه ی کار سونوگرافی اینجا کلیک کنید.

سونوگرافی تیروئید چیست؟

سونوگرافی تیروئید از امواج صوتی برای تولید تصاویری از غده تیروئید در گردن استفاده می کند. از پرتوهای یونیزان استفاده نمی‌کند و معمولاً برای ارزیابی توده‌ها یا گره‌هایی که در طول معاینه فیزیکی معمول یا سایر معاینه‌های تصویربرداری یافت می‌شوند، استفاده می‌شود

سونوگرافی تیروئید کلینیک تصویربرداری صبا دکتر سفیدبخت

سونوگرافی تیروئید چگونه انجام می شود؟

برای انجام سونوگرافی تیروئید بیمار روی تخت دراز می کشد سپس پزشک ژل را روی ناحیه جلوی گردن میریزد ژل بر پایه آب بوده و هیچ گونه حساسیتی ایجاد نمی کند و پروب سونوگرافی روی ناحیه مذکور قرار می گیرد و با استفاده از امواج صوتی با فرکانس بالا تصاویر دقیق از تیروئید و پاراتیروئید و نواحی گردن ایجاد می کند.

سونوگرافی تیروئید به حرکت بسیار حساس است پس لازم است که در هنگام کار پزشک حرکت نکنید و آب دهانتان را قورت ندهید . اگر این سونوگرافی برای کودکتان است از قبل چندین بار برای او توضیح دهید و این پروسه را امتحان کنید.

آمادگی های قبل از انجام سونوگرافی تیروئید

پروسه انجام سونوگرافی تیروئید خیلی راحت است و نیاز به آمادگی خاصی ندارد . با این حال به موارد زیر توجه کنید:

بهتر است برای انجام سونوگرافی تیروئید از لباس راحت استفاده کنید و لباس هایی که یقه تنگ و پوشاننده گردن دارند استفاده نکنید تا پزشک به راحتی به ناحیه گردن دسترسی داشته باشد.

سونوگرافی تیروئید نیاز به رعایت رژیم غذایی ندارد و لازم نیست که داروی خاصی را قطع کنید بنابراین نیاز به ناشتایی و خوردن آب ندارد.

عوارض سونوگرافی تیروئید

همانطور که پیش از این ذکر شد به دلیل استفاده از امواج فراصوت در تصویربرداری سونوگرافی تیروئید و همه سونوگرافی هایی که قابل انجام است و غیر یونیزان بودن امواج صوتی بنابراین سونوگرافی تیروئید بی خطر است.

بنابراین هر چند بار که پزشک شما درخواست سونوگرافی از تیروئید را بدهید جای نگرانی نیست و می توان هر بار بدون خطر انجام داد.

سونوگرافی تیروئید به چه علت انجام می شود؟

_جهت دیدن شکل و اندازه تیروئید و پاراتیروئید

_بررسی توده ها و ندول ها در تیروئید و گردن

_مشخص کردن ویژگی هایی که توده و ندول دارد و اینکه آیا نیاز به نمونه برداری دارد یا خیر

_درصورت نیاز به نمونه برداری، آسپیراسیون با سوزن ظریف و یا نمونه برداری با سوزن ضخیم تحت هدایت سونوگرافی دقیق تر است.

_مشخص کردن اینکه توده در کدام بافت قرار دارد مثلا در تیوئید قرار گرفته یا نواحی مجاور.

_برای بررسی میزان رشد ندول تیروئید در طول زمان

سونوگرافی تیروئید کلینیک تصویربرداری صبا

ندول تیروئید چیست؟

ندول های تیروئید بسیار شایع هستند. بیش از نیمی از افراد حداقل یک ندول در تیروئید خود دارند که اکثریت این ندول ها خوش خیم و غیر سرطانی هستند و حتی بیشتر آنها بر عملکرد تیروئید تاثیر نمی گذارند. با این حال ممکن است برخی از این ندول ها حاوی سلول های سرطانی باشند که برای بررسی های بیشتر نیاز به سونوگرافی و در برخی موارد نیاز به نمونه برداری و بررسی آزمایشگاهی دارد.

سونوگرافی داپلر تیروئید (mapping)

در سرطان تیروئید ممکن در مواردی ممکن است درگیری غدد لنفاوی گردن را به همراه داشته باشد در اینصورت با توجه به تعداد زیاد ندول های درگیر ممکن است برای جراح در هنگام عمل جراحی خطا پیش آورد.به این علت برای افزایش دقت کادر پزشکی برای بیمار در هنگام سونوگرافی تیروئید و نواحی گردن یک نقشه روی تصویر شماتیک تیروئید ، رادیولوژیست در نظر میگیرد که نواحی درگیر و توده ها را با شکل برای جراح ترسیم میکند.

سونوگرافی تیروئید رنگی کلینیک تصویربرداری صبا دکتر سفید بخت

سونوگرافی تیروئید در کلینیک تصویربرداری صبا

انواع سونوگرافی های معمولی و رنگی تیروئید و گردن و هم چنین نمونه برداری های مربوط به این نواحی ( با سوزن نازک یا سوزن ضخیم ) به صورت تخصصی در کلینیک تصویربرداری صبا به مدیریت دکتر سپیده سفید بخت انجام می شود . این خدمات موازی با استاندارد های بهداشت جهانی و با به روزترین تجهیزات و متخصصین مجرب جهت رضایت بیماران و مراجعین عزیز صورت می گیرد.

این مطالب را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *