preloader
لطفا صبرکنید...

علائم هشدار دهنده سرطان پستان

سرطان پستان چیست؟

پستان از سه قسمت اصلی تشکیل شده است: لوبول ها، مجراها و بافت همبند. لوبول ها غده هایی هستند که شیر تولید می کنند. مجراها لوله هایی هستند که شیر را به نوک پستان می برند. بافت همبند (که از بافت فیبری و چربی تشکیل شده است) همه چیز را احاطه کرده و در کنار هم نگه می دارد.

سرطان پستان بیماری است که در آن سلول های پستان بدون کنترل رشد می کنند. سرطان سینه انواع مختلفی دارد. نوع سرطان سینه بستگی به این دارد که کدام سلول در پستان به سرطان تبدیل شود.

بیشتر سرطان‌های سینه از مجاری یا لوبول‌ها شروع می‌شوند. سرطان پستان می تواند از طریق رگ های خونی و رگ های لنفاوی به خارج از سینه گسترش یابد. زمانی که سرطان سینه به سایر قسمت های بدن گسترش می یابد، گفته می شود که متاستاز داده است.

تشخیص زودهنگام سرطان پستان

با توجه به افزایش نرخ سرطان پستان در کشور بانوان عزیز باید جهت تشخیص به موقع مشکلات پستان خود در تلاش باشند. از آنجایی که سرطان پستان اگر در مراحل اولیه بیماری بتوان آن را تشخیص داد در نتیجه روند درمان راحت تر خواهد بود و می توان بیماری را به طور کامل درمان کرد بنابراین تشخیص زودهنگام بسیار مهم است.

خانم های عزیز باید از انواع غربالگری هایی که پزشکان درخواست می کنند با توجه به موارد مختلف مانند سن و نوع بافت پستان برای تشخیص به موقع استفاده کنند. انواع تصویربرداری برای غربالگری به کار می رود مانند سونوگرافی ، ماموگرافی و ام آر آی.

در کلینیک تصویربرداری صبا (دکتر سفیدبخت ) انواع تصویربرداری های تشخیصی و غربالگری بصورت حرفه ایی توسط متخصصین زبده انجام می شود. 

علائم سرطان پستان چیست؟

افراد مختلف علائم متفاوتی از سرطان سینه دارند. برخی افراد اصلاً هیچ علامت یا علامتی ندارند.

برخی از علائم هشدار دهنده سرطان سینه عبارتند از:

  • توده جدید در سینه یا زیر بغل (بغل).
  • ضخیم شدن یا تورم بخشی از سینه.
  • تحریک یا گودی پوست سینه.
  • قرمزی یا پوسته پوسته شدن پوست در ناحیه نوک سینه یا.
  • کشیدن نوک پستان یا درد در ناحیه نوک پستان.
  • ترشحات نوک سینه به غیر از شیر مادر، از جمله خون.
  • هر گونه تغییر در اندازه یا شکل سینه.
  • درد در هر ناحیه از سینه

به خاطر داشته باشید که این علائم ممکن است با سایر بیماری هایی که سرطان نیستند نیز رخ دهند.در صورت داشتن هر گونه علائم یا نشانه، حتماً فوراً به پزشک خود مراجعه کنید.

pexels nadezhda moryak 8685407 scaled e1699602547594

پستان معمولی و سالم چگونه است؟

هیچ پستانی معمولی نیست. آنچه برای شما عادی است ممکن است برای زن دیگری عادی نباشد. اکثر زنان می گویند که سینه هایشان توده یا ناهموار است. ظاهر و احساس سینه های شما می تواند با قاعدگی ، بچه دار شدن، کاهش یا افزایش وزن و مصرف برخی داروها تحت تأثیر قرار گیرد.پستان همچنین با افزایش سن تغییر می کند.

توده در پستان

بسیاری از شرایط می توانند باعث ایجاد توده در پستان شوند، از جمله سرطان. اما بیشتر توده های پستان علل دیگری دارند. چند علت شایع توده های سینه عبارتند از: بیماری فیبروکیستیک سینه ، کیست و فیبروآدنوما . وضعیت فیبروکیستیک  و فیبروآدنوما باعث ایجاد تغییرات غیر سرطانی در پستان می شود که می تواند آنها را برآمده، حساس و دردناک کند. کیست ها کیسه های کوچک پر از مایع هستند که می توانند در سینه ایجاد شوند.

عوامل ایجاد کننده سرطان پستان چیست؟

مطالعات نشان داده است که خطر ابتلا به سرطان پستان به دلیل ترکیبی از عوامل است. عوامل اصلی که بر خطر شما تأثیر می گذارد عبارتند از زن بودن و افزایش سن. بیشتر سرطان های پستان در زنان 50 ساله یا بیشتر دیده می شود.

برخی از زنان حتی بدون هیچ عامل خطر دیگری که از آن اطلاع دارند، به سرطان سینه مبتلا می شوند. داشتن یک عامل خطر به معنای ابتلا به بیماری نیست و همه عوامل خطر تأثیر یکسانی ندارند. بیشتر زنان دارای برخی عوامل خطر هستند، اما بیشتر زنان به سرطان سینه مبتلا نمی شوند.

عوامل خطر که نمی توانید آنها را تغییر دهید

افزایش سن: خطر ابتلا به سرطان سینه با افزایش سن افزایش می یابد. اکثر سرطان های سینه بعد از 50 سالگی تشخیص داده می شوند.

جهش های ژنتیکی : زنانی که تغییرات ارثی (جهش) در ژن های خاصی مانند BRCA1 و BRCA2 دارند، در معرض خطر بیشتری برای سرطان سینه و تخمدان قرار دارند.

تاریخچه باروری: شروع دوره های قاعدگی قبل از 12 سالگی و شروع یائسگی بعد از 55 سالگی، زنان را برای مدت طولانی تری در معرض هورمون ها قرار می دهد و خطر ابتلا به سرطان سینه را در آنها افزایش می دهد.

سابقه شخصی سرطان سینه یا برخی بیماری های غیر سرطانی پستان: زنانی که سرطان سینه داشته اند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه برای بار دوم هستند. برخی از بیماری های غیر سرطانی پستان مانند هیپرپلازی مجرای آتیپیک یا کارسینوم لوبولار در محل با خطر بالاتر ابتلا به سرطان سینه مرتبط هستند.
سابقه خانوادگی سرطان سینه یا تخمدان : خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان بیشتر است اگر مادر، خواهر یا دختر (بستگان درجه یک) یا چند عضو خانواده از طرف مادر یا پدرش که سرطان سینه یا تخمدان داشته باشند، بیشتر است. داشتن یکی از اقوام درجه یک مرد مبتلا به سرطان سینه نیز خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

درمان قبلی با استفاده از پرتودرمانی: زنانی که قبل از 30 سالگی پرتودرمانی قفسه سینه یا سینه (مثلاً درمان لنفوم هوچکین) داشتند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان سینه در سنین بالاتر قرار دارند.

عوامل خطر که می توانید تغییر دهید

عدم تحرک بدنی : زنانی که فعالیت بدنی ندارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان هستند.
اضافه وزن یا چاقی بعد از یائسگی: زنان مسنی که اضافه وزن دارند یا چاقی دارند در مقایسه با زنان با وزن مناسب در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان سینه هستند.
مصرف هورمون : برخی از انواع درمان جایگزینی هورمونی (آنهایی که شامل استروژن و پروژسترون هستند) که در دوران یائسگی مصرف می‌شوند، در صورت مصرف بیش از پنج سال می‌توانند خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهند. برخی از داروهای ضد بارداری خوراکی (قرص‌های ضد بارداری) نیز خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهند.
تاریخچه باروری: داشتن اولین بارداری بعد از 30 سالگی، شیر ندادن با شیر مادر و نداشتن  حاملگی می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد.
نوشیدن الکل: مطالعات نشان می دهد که خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان با مصرف بیشتر الکل افزایش می یابد.
تحقیقات نشان می دهد که عوامل دیگری مانند سیگار کشیدن، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی که می توانند باعث سرطان شوند و تغییرات در سایر هورمون ها به دلیل کار در شیفت شب نیز ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهند.

سرطان پستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *